рецепта

Мариновано агнешко бутче

Мариновано агнешко бутче

Рецепта за Мариновано агнешко бутче - идеалната рецепта за Великден и/или Гергьовден :-) Можете ли да си представите тези празници без агнешко? Опитайте нашата рецепта Мариновано агнешко бутче и няма да съжалявате :-)
4.5 5 2

Агнешко и овче месо

Подготовка: 20 мин.

Готвене: 2300 мин.

Порции: 6-8

Българска

Рецептата "Мариновано агнешко бутче" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

агнешко бутче 1 (1,5 кг)
кромид лук 2 глави
Бахар 7-8 зърна
черен пипер 10 зърна
Карамфил 3 зърна
оцет 100 мл
червено вино 100 мл
меко краве масло 70 г
сол

• Подправките се смилат и се смесват с 2 с. л. размекнато масло, ситно нарязания лук и сол на вкус.

• Бутчето се измива, подсушава се и се намазва със сместа.

• Слага се в дълбок съд и се залива с оцета и виното.

• Маринова се 24 часа, като от време на време се обръща.

• Изважда се от маринатата и се запържва от двете страни в останалото масло.

• Прехвърля се заедно с мазнината в огнеупорна тава.

• Маринованото агнешко бутче се пече в предварително загрята фурна на 90 С за 3 часа и 50 минути.

• Подходяща гарнитура към Мариновано агнешко бутче : зелена салата, пържени картофи, пресни картофи в масло, задушен ориз.


Бележки

Рецепта за Мариновано агнешко бутче - идеалната рецепта за Великден и/или Гергьовден :-) Можете ли да си представите тези празници без агнешко? Опитайте нашата рецепта Мариновано агнешко бутче и няма да съжалявате :-)