рецепта
Мариновано агнешко бутче
Гответе с мен
Агнешко и овче месо
Подготовка: 20 мин.
Готвене: 2300 мин.
Порции: 6-8
Българска
Рецептата "Мариновано агнешко бутче" беше добавена на
Продукти
агнешко бутче | 1 (1,5 кг) |
кромид лук | 2 глави |
Бахар | 7-8 зърна |
черен пипер | 10 зърна |
Карамфил | 3 зърна |
оцет | 100 мл |
червено вино | 100 мл |
меко краве масло | 70 г |
сол |
Приготвяне
• Подправките се смилат и се смесват с 2 с. л. размекнато масло, ситно нарязания лук и сол на вкус.
• Бутчето се измива, подсушава се и се намазва със сместа.
• Слага се в дълбок съд и се залива с оцета и виното.
• Маринова се 24 часа, като от време на време се обръща.
• Изважда се от маринатата и се запържва от двете страни в останалото масло.
• Прехвърля се заедно с мазнината в огнеупорна тава.
• Маринованото агнешко бутче се пече в предварително загрята фурна на 90 С за 3 часа и 50 минути.
• Подходяща гарнитура към Мариновано агнешко бутче : зелена салата, пържени картофи, пресни картофи в масло, задушен ориз.
Етикети: агнешко бутче , ВЕЛИКДЕН , ГЕРГЬОВДЕН , агнешко месо , марината , бахар , черен пипер , карамфил , оцет , червено вино , краве масло , лук