Пилешки късчета с гъби и топено сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешки късчета с гъби и топено сирене
Пилешки късчета с гъби и топено сирене
admin
Добавена от: admin
215546
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. пилешко филе
500 гр. гъби (пресни или от буркан)
100 гр. топено сирене
по желание - две шепи счукани орехи
бучка масло
2-3 лъжици олио
черен пипер

Нарежете филето на хапки или тънки пържолки и го запържете в малко олио, овкусено с черен пипер и малко сол. Когато месото е готово, добавете и гъбите и запържете и тях. Прибавете към ястието 1 кафена чашка вода с бучката масло, така че месото да се задуши. Добавете топеното сирене и разбъркайте добре, за да се разтопи хубаво то. Ако водата е извряла, прибавете още малко. По желание доовкусете късчетата с подправки по Ваш вкус. Месото трябва да поври още малко, до желаната гъстота на получения сос. Поднесете късчетата топли, поръсени с настърган кашкавал и пресен магданоз.
По желание може да добавите към соса и нарязани орехи - те ще обогатят вкуса на пилешкото.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft