Начало За нас Реклама Контакти

Свински пържоли с ябълки и уиски

Снимка за Свински пържоли с ябълки и уиски
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Не се съмняваме, че разполагате с множество рецепти за пържоли, но никога не излишно да прибавите още една към репертоара си. Особено когато става въпрос за свински филета, поднесени с уханен лучен сос и парченца ябълки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 парчета свинско филе по 200 г
  • 2 с. л. соев сос
  • 2 с. л. брашно
  • 1 с. л. олио
  • 2 с. л. краве масло
  • 1 зелена ябълка, нарязана на тънки резени
  • 1 с. л. краве масло за ябълките
  • 1 с. л. балсамов оцет
  • 2 с. л. кафява захар
  • 4 глави лук, нарязани на тънки полумесеци
  • 4 с. л. уиски
  • 200 мл ябълков оцет
  • 200 г сметана

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пържолите се намазват с половината соев сос и се овалват в брашно. Маслото и олиото се загряват и в тях се пържат пържолите 5 мин. от едната страна и 4 мин. от другата. Изваждат се и се оставят на топло.

  2. 2.

    В същата мазнина се слага лукът и се разбърква, докато омекне. Налива се уискито, запалва се внимателно и щом угасне, се наливат ябълковият сок и другата половина соев сос. Течността се оставя да изври наполовина, след което се прибавят сметаната и пържолите. След 2 мин. се отстраняват от огъня.

  3. 3.

    Ябълките се слагат в маслото и след около 1 мин. се заливат с балсамовия оцет и захарта. Разбъркват се внимателно и след около 2 мин. се изваждат.

  4. 4.

    Пържолите се сервират с ябълковите парченца и лучения сос.


Галерия
Подходящи типове вина
Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари